Speeltuinen zijn er in allerlei rangen en maten. Ik merkte al snel dat mijn zoon graag wilde klimmen en veel bewegen. Onze tuin is ook een avontuur, helaas zijn klimtoestellen die je eigenlijk maar een bepaalde tijd gebruikt, vrij prijzig. Dus zijn we langzaamaan alle openbare speeltuinen aan het bezoeken die we kunnen vinden in West-Brabant. Wat blijkbaar vinden we als burgers wel dat hier geld aan uitgegeven kan/moet worden door de gemeentes. Tegelijkertijd geven diezelfde gemeentes er niet echt informatie over in de vorm van bijvoorbeeld een gemeentekaartje met alle openbare speeltuintjes. Of wanneer er een kindje wordt ingeschreven in de gemeentes dat je een plattegrondje krijgt met alle lokale speeltuinen openbaar en betaald. Super handige informatie voor ouders.

 

Sommige zijn echt mini speeltuintjes, anderen zijn ontstaan door lokale verenigingen en weer anderen zijn heuse ontdekkingstuinen. De reden waarom ik de beschutting benoem, is het feit dat onze zomers steeds warmer worden. Dus is het belangrijk om te weten of je in de schaduw kan uitrusten/uitpuffen of niet.

 

Via deze link kom je in een Google My Maps die je precies laat zien waar de speeltuinen liggen;

Openbare Speeltuinen West-Brabant.

 

Mijn lijstje tot zover:

1. Standdaarbuiten - De Wieken: Nog niet helemaal klaar, wel een tokkelbaan, glijbaan en klimrek. Geen schommel.

2. Standdaarbuiten - De Vlinderbuurt staat er al jaren, weinig beschuiting voor vanaf 3 jaar leuk in de buurt van water.

3. Stampersgat - Stamperstuin lokale vereniging. Naast de sportvelden. Picknicktafel, een schommel, klimmen en hangstokken, geen glijbaan. Wel lekker beschut veel bomen.

4. Stampersgat - Midden in de woonwijk,  schommels, klimkasteels,  wipwap. 

5. Hoeven - Gewoon een aantal leuke speeltoestellen bij elkaar, redelijk nieuw. Hele grote wipwap waarop je moet gaan staan. Klimkasteel met glijbaan, beschutting door bomen.

6. Klundert - Verrassend leuke speeltuin  met wallen erom heen. Daar kan ook gelopen worden en dan kijk je uit over water. Vooral veel klimrekken,  ligschommel en glijbaan.

7. Oud-Gastel - Natuurspeeltuin, best wel verborgen achter huizen. Inclusief watertap, schommel, klimbuis, plantjes en een hele grote zandbak. Heel erg beschut bijna de hele dag.

8. Fijnaart - Mini speeltuin, wel lekker compact. Klimrek, glijbaan, ligschommel en een mini- trampoline in de grond. Super leuk voor een korte speelronde.

 

Dit zijn ze dus nog lang niet allemaal. Heb je suggesties, stuur deze dan in met foto en gps coördinaten naar vragen@kraamstart.nl